STILTE RETRAITE​

Winterretraite 5 t/m 9 januari 2022

zomerretraite 23 t/m 27 juli 2022

“STILTE MAAKT JE HOOFD LEEG EN JE HART WAKKER”

De stilte maakt je hoofd leeg en je hart wakker, je ziel komt weer tot leven. De Stilte Retraite is voor iedereen die behoefte heeft aan meer groei, bezieling en verdieping, aan minder hoofd en meer hart, aan een betere afstemming en meer balans. In de stilte kun je jezelf weer verstaan, waardoor je de regie weer over jezelf en je eigen leven kunt nemen. Diep vanbinnen weet je meer dan je denkt, daarom borrelen uit de stilte vele inzichten naar boven. Door de diepe liefde waar het je naar toe leidt heelt het vele angsten en wonden.

Met een groep in stilte gaan maakt het veld van stilte sterker, waardoor je makkelijker en dieper in de stilte kunt komen. Je komt in contact met iets dat groter is dan jezelf, dat uitstijgt boven al je oordelen, angsten, conflicten, onzekerheid en andere stress. Het spreekt je kracht en je vertrouwen aan. Diepere lagen van bewustzijn worden aangeraakt en brengen je intense ervaringen van liefde, heelheid en nieuwe dimensies. Je voelt je weer verbonden met alles.

“IK VOND DE STILTE RETRAITE GEWELDIG. IK KWAM HERBOREN THUIS EN VOEL DE RUST EN WARMTE…”

PROGRAMMA

Tijdens de Stilte Retraite volgen we een programma wat je helpt steeds dieper in je stilte af te dalen. Vroeg in de ochtend doen we yoga, ontspanningsoefeningen en een meditatie. Door de dag heen komen we steeds weer samen voor verschillende meditaties en stilte/inzicht/transformerende oefeningen.

Je kunt je verheugen op de mooie locatie “Samaya” met haar prachtige tuin met oude bomen en een labyrint. Ook maken we twee keer een stiltewandeling in de omgeving. Naast het gezamenlijke programma is er tussendoor  ruimte voor jezelf om het labyrint te lopen, een extra (dans) meditatie te doen, een vuurtje te maken, te boetseren, mandala’s te kleuren of een massage of healing te nemen. In de loop van de vijfde dag doorbreken we de stilte. Na een deelronde sluiten we de retraite af met een klein ritueel.

In verband met de opbouw van de stilte en het gezamenlijke stilteveld wat ontstaat, is het de bedoeling dat iedereen aan het gezamenlijke programma deelneemt. Het is daarom ook niet mogelijk om de retraite later te starten of eerder te beëindigen.

Start om 10.15 – einde retraite tussen 16.00 en 17.00 uur.

Kosten*: Ik hanteer twee prijzen om de retraite voor meer mensen mogelijk te maken. Kies wat past bij jouw inkomen: € 730,- of € 870,- waarvan € 570,- voor maaltijden en verblijf. Het bedrag is incl. 4 overnachtingen, toeristenbelasting, vegetarisch en biologische maaltijden, onbeperkt koffie/thee, materialen, schoonmaak en begeleiding. Toeslag voor een 1 persoonskamer: € 75,- voor 4 nachten. Alle kamers (1 en 2 persoons) hebben een eigen douche en wc.

De Stilte Retraite vindt plaats op conferentiecentrum Samaya in Werkhoven. Omringd door maïsvelden, weilanden en fruitbomen ligt het net onder Utrecht. Voor wie alvast een kijkje wil nemen, kijk op: www.samaya.nl.
Op verzoek kun je van de bushalte worden opgehaald.

Lees de annuleringsvoorwaarden.

Reset jezelf tijdens de Stilteretraite.

Een Retraite kun je zien als het resetten van jezelf. Even het gas los en alle aandacht voor jou. Opnieuw afstemmen wat nu echt belangrijk voor je is, of je nog wel het leven leidt wat je wilt, terug naar je essentie. Dit vraagt om rust en tijd om eerst af te kicken van steeds iets moeten doen of iets willen en vooral onthaasten. Wanneer je jezelf de ruimte geeft in stilte dan ontvang je inzichten en ervaringen die je op een liefdevolle manier kunnen dienen in jouw leven. Alles ten dienste van jouw groei en welzijn. De meditaties, yoga, ontspanningsoefeningen, maar ook transformerende energie- en inzicht oefeningen helpen je om uit je hoofd te komen waar altijd zoveel angst en oordelen is. Je landt steeds meer in je hart waar je jezelf kunt omarmen en herkennen vanuit een veel diepere laag. Je bent zoveel meer dan al je gedachten, stress en je verleden. Je hart laat je een andere wijsheid in jezelf kennen, een tijdloze wijsheid die jou perfect de weg kan wijzen.

Programma en opbouw van de retraite

Tijdens de stilte retraite gebruiken we de eerste dag om elkaar te leren kennen, het programma door te nemen, vragen te beantwoorden en alvast wat mindfulness, meditatie en andere oefeningen te doen om rustig naar de stilte af te dalen. In de loop van de middag gaan we de stilte in. De tweede, derde en vierde dag zullen we in totale stilte doorbrengen en een programma volgen die er speciaal op gericht is je te helpen om dieper in de stilte te komen met o.a. yoga, verschillende meditaties, mindfulness, transformerende inzicht- en natuuroefeningen, wandelen, labyrint lopen, dans en klank etc. Verder kun je genieten van de mooie tuin, een vuurtje maken, houthakken, boetseren, mandala’s kleuren een massage of healing ontvangen. In de loop van de vijfde dag doorbreken we geleidelijk de stilte en zal er gelegenheid zijn om onze ervaringen van de afgelopen dagen met elkaar te delen en de retraite te eindigen met een klein ritueel.

Lees meer

Contactgegevens

Praktijkadres:
Villa Xaverius
Rijsenburgselaan 11
3972 EG Driebergen-Rijsenburg
Tel 06 45 780 295
annemieke@hartenlicht.nl

KVK 30265596
BTW 146768991B01

Neem contact op