Ervaringen van anderen – Stilte Retraite

Ik vond de stilte retraite geweldig. Ik kwam herboren thuis en voel de rust en warmte nawerken. Het programma zat goed in elkaar, mooie locatie uitstekend eten fijne begeleiding. Dank je wel!

Gonneke Campen

 

Ik kan nog steeds dat veld van liefde voelen waar ik tijdens de retraite contact mee maakte. Zoo bijzonder! Voel me nog steeds ongelofelijk relaxed! De onrust is niet meer teruggekeerd. Iedereen vindt ook dat ik zo veranderd ben. Dus ben erg dankbaar voor wat de retraite mij gebracht heeft!!

Hanneke

 

Dit was mijn derde stilte retraite, en elke keer merk ik weer dieper in de stilte te kunnen komen. Ook nu heeft het me weer veel rust, overzicht, liefde, kracht en zelfvertrouwen gebracht. Nu ik in mijn persoonlijke leven te maken heb met veel onzekerheid en verdriet, ben ik extra dankbaar voor deze voedende ervaring!

Rene – 49 jaar

 

De stiltedagen en – retraites bij Annemieke zijn voor mij een check-up en ankerpunt. Even voelen hoe ik in mijn leven sta.

De zorgvuldige, zeer ervaren en liefdevolle begeleiding van Annemieke is altijd precies afgestemd op juist deze groep en dit moment. Dat maakt het mogelijk om precies dat te ervaren wat op dat moment aan de orde is: voor mij altijd een cadeautje.

De prachtige locatie, de heerlijke catering, de aandachtige en verzorgde sfeer dragen daar allemaal aan bij.

Manon – 53 jaar

 

Tijdens de retraite heb ik veel zachtheid, levenskracht, vreugde en (universele) liefde mogen ervaren. Hier ben ik heel dankbaar voor. Ik heb inzichten gekregen die mij weer een stap verder hebben gebracht in de verwerking van belangrijke thema’s. Op sommige momenten voelde ik sterk mijn eigen essentie en dat alles stroomde. Superfijn en inspirerend!

Annemieke is een hele professionele en fijne begeleider bij het vinden van je oorspronkelijkheid en het volgen van je pad.

Miriam

 

De retraite heeft me enorm veel inzichten gebracht en rust voor mijzelf. Voor mij werkt de stilte vooral door in het diepe besef dat er een rustpunt in mijzelf is waar ik altijd naar toe kan gaan.

Eveline – 36 jaar

 

Wat ben ik je toch dankbaar! Met de retraite heb je een wereld voor me geopend Een wereld waar ik dagelijks mee in contact ben en waar ik naar verlang steeds meer in te kunnen zijn ook in mijn dagelijks bestaan. Dank Dank Dank! De manier waarop je dat doet is zo supermooi, eerlijk en intuïtief. In al die jaren heb je nooit iets gedaan of besloten waar ik geen vertrouwen in had, hierdoor kon ik meer in overgave zijn, wat voor mij heel bijzonder is.

Tonina

 

De retraite heeft me heel goed gedaan
Ik voel me geweldig. Nu weet ik het zeker er bestaan wonderen

Albert

 

Nogmaals hartelijk dank voor de zeer bijzondere en hartverwarmende week. Ik voel mij werkelijk als herboren. Dankbaar en blij!

Marian

 

Het is bijna onmogelijk in woorden uit te drukken wat deze stilte retraite met je doet…. Ik ervaar het als iets magisch, dat ik (toch altijd weer) geleid word naar het binnenste in mijzelf, naar mijn eigen ‘stille ruimte’ in mijn hart, hoofd, buik… Daar waar geen verleden is, geen toekomst, pijn, geen angst, geen bagage; alleen maar pure stilte in het Nu. Daar ontmoet ik wie ik in mijn diepste wezen ben… Daar word ik her-innerd aan mijn Licht, mijn kracht en mijn bestemming op Moeder Aarde en doet niets anders er toe…. Wat ik al zei: het is eigenlijk niet in woorden te vatten wat Stilte met je doet, en hoe mooi het is om dit onder begeleiding van jullie, Annemieke en Denise, te leren ervaren…. Dank jullie wel, en tot volgend jaar!

Mieke – 50 jaar – Gastvrouw uitvaartcentrum

 

De stilte retraite heeft mij goed gedaan. Ik sta weer met meer plezier in mijn werk, omdat ik probeer meer vanuit mijn intuïtie les te geven. Daarbij merk ik dat het me goed doet om de rust in mijzelf steeds weer op te zoeken en van daaruit contact te maken met de kinderen.

Op de een of andere manier merk ik dat de stilte retraite mij meer gevoel van ruimte en vrijheid in mij zelf heeft gegeven en die werkt door ook naar anderen toe: ik kan anderen ook meer ruimte en vrijheid geven. Dit ervaar ik als zeer waardevol. Dank je wel, voor jouw betrokken begeleiding en fijne woorden!

Maike klaassen – 47 jaar – Leerkracht basisonderwijs

 

De Stilte was een onmisbare steun in een periode van diepe rouw en houdt me staande in een zeer veeleisende werkomgeving. De Stilte ervaren en onderzoeken in de energie van een groep, maken de stiltedagen en -retraites van Annemieke voor mij zo bijzonder. Het helpt mij dieper te komen dan thuis alleen mediterend. En hoe heerlijk is het om één of zelfs vijf dagen, compleet en liefdevol verzorgd en in een inspirerende omgeving, alle aandacht voor jezelf te mogen hebben?!

Hans – Directeur

 

Ik ben nu een week terug van de retraite. Mensen om mij heen zeggen dat ik er goed uit zie, jonger; ze zeggen dat ze minder rimpeltjes zien in mijn gezicht. Ik voel me ontzettend goed. De rust waar ik naar verlangde heb ik gevonden. Ik had me tijdens de laatste dag van stilte retraite ook voorgenomen voortaan vaker momenten te nemen om me te verbinden met de stilte. Mijn hart heeft zich meer geopend, het willen heeft plaatsgemaakt voor aanvaarden.

Al met al: 5 dagen stilte, op deze mooie plek, met jouw ondersteunende en inspirerende programma en de liefdevolle verzorging van de mensen op de achtergrond, heeft me meer gebracht dan ik vooraf had kunnen bedenken.

Met veel dankbaarheid en warme groeten,

Mieke – 66 jaar

 

De levensvreugde, de lichtheid, het verbonden voelen met ALLES wat is, heb ik deze dagen heel sterk gevoeld. Overweldigend.

Sytske

 

Gewoon tien minuten rustig thuis op de bank zitten, dat was de winst van mijn eerste retraite. Dat klinkt misschien niet als een noemenswaardig resultaat, maar voorheen was ik altijd druk bezig. En als ik niet druk bezig was, dan was ik wel druk aan het bedenken wat ik allemaal nog moest doen. Ik werd min of meer geleefd door verwachtingen en to-do lijstjes. De retraite heeft dit veranderd en veel meer balans in mijn leven gebracht.

Fred – 39 jaar

 

Ik heb grote stappen gemaakt en veel geleerd tijdens mijn eerste stilte retraite. In 5 dagen heb ik veel boosheid en angsten kunnen omarmen en kunnen loslaten. Veel inzichten opgedaan en genoten van het zijn. De weken er na merkte ik dat het doorwerkte, fantastisch, ik kon anders naar mensen en situaties kijken, mezelf beter zien en begrijpen. Mezelf beter verklaard zelfs, 4 jaar na mijn burn out. Ik was al goed op weg, maar toch, dit was het laatste ‘zetje’ wat ik nodig had.

Elsenora

 

Vijf dagen zonder afleiding van televisie, telefoon, internet, vijf dagen uit de continue stroom van informatie en prikkels. Ik was daar zo benieuwd naar, dat ik gegaan ben en het heb ervaren. Vijf dagen met minimale prikkels van buiten en zeeën van tijd om mijn gedachten te laten bezinken. En ja, zonder de gebruikelijke afleiding om me achter te verstoppen, kwam ik mezelf inderdaad tegen.

De dagen hadden een structuur zodat ik niet de hele dag in mijn bed kon blijven liggen (om me alsnog te verstoppen). Er was ‘s ochtends yoga en meditatie, ‘s middags een wandeling en lachmeditatie (echt lachen!) en ‘s avonds een wisselend avondprogramma. Tussendoor was er nog genoeg tijd om in te vullen naar eigen inzicht.

Maar goed, stap 1 was overgave aan het hele idee van stilte retraite. Er ging veel weerstand door mijn hoofd “waar slaat dit op?”, “de kroeg is veel leuker”, “je gaat toch niet op zo’n kussentje zitten” en dus weinig stilte Op dag twee of drie lukte het gelukkig om mee te gaan in het ritme en toen werden de gedachten minder. De rust en stilte waren toen heerlijk.

Tijdens de stilte kwamen ook dingen boven die ik lang weggestop had. In de stilte kon ik gemakkelijker ruimte geven daaraan en in die acceptatie ging de verwerking sneller. Na verloop van tijd merkte ik dat er momenten waren dat ik alleen ‘was’. Ik was niet aan het denken, ik was niet bezig iets te doen, ik ‘was’. En voor iemand die altijd aan het denken is, altijd zijn to-do lijst bijhoudt en het liefst vijf stappen vooruitdenkt, is dat een heerlijke ervaring. “Ik ben hier en nu, en dat is precies wat mij nu te doen staat” en dat voelt goed. De dagen daarna traden die momenten vaker op en dat beviel goed.

Het mooiste van die retraite was overigens dat in de stilte de beste inzichten en ideeën boven kwamen, die normaal overschreeuwd werden door de hectiek van elke dag. Noem het je intuïtie of de stem van je hart, maar zorg voor stilte zodat je kunt luisteren.

Fred Gouwerok

 

Contactgegevens

Praktijkadres:
Villa Xaverius
Rijsenburgselaan 11
3972 EG Driebergen-Rijsenburg
Tel 06 45 780 295
annemieke@hartenlicht.nl

KVK 30265596
BTW 146768991B01

Neem contact op