Ervaringen van anderen – Stilte Dag

Wat is het toch heerlijk en belangrijk om mijzelf zo af en toe een dag stilte te gunnen. Even alles weer ordenen, contact met mijn hart maken, voelen wat ik wil en weet.

Peter – 33 jaar

 

Voor mij is een dag stilte even opladen bij mezelf. Even helemaal naar binnen en voelen wat daar nog gevoeld mag worden. Maar ook antwoorden krijgen op vragen, voorbij je denken. De laatste keer heb ik ook een intense vrede ervaren, waarin alles helemaal goed is zoals het is.

Hanke – 52 jaar

 

Wat is het toch genieten, een dag stilte bij Hartenlicht. Rust, inzichten, mooie begeleiding die me dieper bij mijzelf brengt. Veel dieper dan ik zelf ooit voor elkaar krijg alleen thuis. Dank, zo waardevol!

Erik – 40 jaar

 

De dag was heel erg GOED voor mij. De opbouw om eerst in contact met mijn lichaam te komen om vervolgens te mediteren en de rest van de dag in stilte, is echt heilzaam. Ik ervaar momenteel heel veel onrust in mezelf door allerlei omstandigheden en ik voel nu nog dat ik er sinds de Stilte Dag veel beter en anders mee om ga en me rustiger voel gewoon. Terwijl de omstandigheden niet zijn veranderd.

Joyce

 

De Stilte Dag gloeit nog na in mijn hele wezen, net als de dankbaarheid en de overvloedigheid die ik (her-)vond.
Nogmaals dank voor de mooie dag!

Hannelore

 

Ik heb al meerdere Stilte Dagen bij Annemieke gevolgd en het zijn echt cadeautjes aan mezelf. Geen to-do lijstjes, geen drukte om me heen, geen drukte in mijn hoofd. Het enige dat belangrijk is op die dag ben ik zelf. En het is heerlijk, want hoe vaak kom je nu echt tot jezelf? Na de begeleide yogaoefeningen en meditatie, kun je genieten van de prachtige kloostertuin of mandala’s kleuren of gewoon lekker voor je uitstaren met een heerlijk kopje thee. Na de lunch volgt de stiltewandeling door de prachtige omgeving, vooral langs het water, en het valt me altijd weer op hoe heerlijk het is om te wandelen zonder telefoon of fotocamera, zodat ik de omgeving pas écht in mij op kan nemen en gewoon kan genieten. Tenslotte geeft stilte in een groep toch weer een extra dimensie aan het stil zijn. Je bent er voor jezelf maar voelt je toch verbonden. Bovendien is Annemieke een zeer prettige begeleidster met een warme persoonlijkheid en een Stilte Dag bij haar is als een warm bad. Aan het einde van de dag voel ik me altijd weer relaxed en herboren. De enige kanttekening die ik heb is… het is iedere keer te snel voorbij. Ik wil meer!

Dartie Lefering – 42 jaar – HR Assistant

 

Voor ik aan de dag begon had ik al een paar weken het gevoel dat mijn energie ‘op’ was. Tijdens een van de meditaties ervaarde ik een krachtige innerlijke energiebron. Een plek in mij waar het eigenlijk bruist van de energie. Energie die er altijd al is geweest en die nooit ‘op’ kan gaan. Alleen had ik het contact ermee verloren. Door er weer contact mee te maken, merk ik dat ik een stapje heb gezet om dichter te blijven bij wie ik in essentie ben. Een prachtig inzicht. Dankjewel voor jouw begeleiding hierbij!

Anne Marie

 

De Stilte Dag heeft mij in totale ontspanning gebracht in een mooie rustige omgeving. Daarnaast heb ik handvaten gekregen hoe ik zelf thuis ook de rust en ontspanning in mij kan vinden dus minder in mijn hoofd en meer in mijn lijf. Meer in contact met mijn intuïtie en dus mijn kracht. Dit geeft mij een ontspannenheid en daardoor ook een flow. Ik vond het een hele prettige dag en zeker voor herhaling vatbaar. Annemieke is een hele fijne begeleidster van deze mooie dag.

Kelly van der Doelen

 

Voor het eerst een Stilte Dag, geen idee wat ik me erbij moest voorstellen en ook of ik het zou kunnen: een dag niet praten… Want ik zeg gekscherend wel eens dat ik kletsend en zingend ben geboren;) Annemieke leidde de stilte mooi in met een korte theorie en daarna yogaoefeningen en een meditatie. Bij de ontspanning die erop volgde voelde ik meteen de tranen al opwellen, niet zozeer van verdriet, maar gewoon van iets loslaten, van het besef een dagje niks te hoeven, nergens aan te hoeven voldoen. Subtiel legde ze een tissue in mijn hand. Een liefdevolle bedding.

Voor mij ging deze dag erover: hoe kan ik in een groep mensen rond bewegen en niet schieten in sociaal leuk doen, de grappigste willen zijn, indruk willen maken, me afvragen wat ze van me vinden en dan de leukste versie van mezelf neerzetten. Kennelijk is dat wat ik altijd doe als ik in een onbekende groep terecht kom, en ik zal niet de enige zijn. Maar nu dus even niet.. en wat een weldaad! Het enige wat we van elkaar weten is een kort voorstelrondje en daar doen we het de rest van de dag mee. Iedereen komt met een eigen reden en dat is gewoon genoeg.

Wat me het meest opviel was dat ik plezier in mezelf voelde, maar dat ik dat nu niet weggaf met een grapje, maar gewoon eens voor mezelf hield. Een binnenpretje, zonder de bevestiging bij een ander te hoeven zoeken. En dat ik ook zoveel gedachten had die me op weg hielpen en ook heel veel die zo triviaal waren. En dat ik opeens een moment onzeker werd en dacht ‘hee nu zou ik normaal iemand om advies vragen’ maar ik kon het uiteindelijk wel zelf beantwoorden…

Hella Peterse – Wijkverpleegkundige, zangeres, opleiding stembevrijding

 

Tegen een dag stilte kan weinig op. De stilte opent de geest en brengt naar boven wat op dat moment belangrijk is. Naast inzicht heb ik ook het plezier gevonden in kleine dingen om me heen, heerlijk! Na een dag op deze prachtige plek, met de fijne begeleiding van Annemieke en heerlijk eten, voel ik me opgepept én verwent.

Anne – 36 jaar – Beleidsadviseur

 

Contactgegevens

Praktijkadres:
Villa Xaverius
Rijsenburgselaan 11
3972 EG Driebergen-Rijsenburg
Tel 06 45 780 295
annemieke@hartenlicht.nl

KVK 30265596
BTW 146768991B01

Neem contact op