STILTE DAG 

11 dec., 22 jan., 19 feb., 26 mrt., 23 apr., 21 mei, 25 juni, 17 sept., 15 okt.,

12 nov., 10 dec. 

“STILTE IS ALS EEN TUIN,
ALS HET NIET WORDT ONDERHOUDEN GROEIT ER OVERAL ONKRUID”.

Heerlijk een dagje voor jezelf en met jezelf in stilte doorbrengen. Door het snelle tempo in ons leven vergeten we vaak om ons af te stemmen op onszelf. We gaan dan leven vanuit ons hoofd en we vergeten wie we werkelijk zijn en wat we echt van binnenuit willen. De bezieling dooft en we verliezen de essentie van ons leven uit het oog. Dit brengt spanning en disbalans. Ervaar hoe bevrijdend het is om een dag zonder smartphone door te brengen.

In stilte kunnen we tot rust komen. De wijsheid van ons hart neemt het over van al onze gedachten en twijfels. Verbinding met ons lichaam en de aarde zorgt voor balans en stevigheid. Stilte brengt focus, het maakt ons mindful. De drukte die we toelaten in ons dagelijks leven wordt in de stilte transparant en relatief. Onze prioriteiten verschuiven naar meer wezenlijke dingen die meer verdieping, groei en tevredenheid brengen.

Een Stilte Dag is voor iedereen die innerlijke rust zoekt door mindfulness, die op zoek is naar verdieping en bezieling, naar contact met het hart, om de basis van stilte te onderhouden en die benieuwd is naar wat de stilte voor een boodschap heeft. Ook kun je een Stilte Dag bijwonen als voorproefje op de Stilte Retraite.

“WAT IS HET TOCH HEERLIJK EN BELANGRIJK OM MIJZELF ZO AF EN TOE EEN DAG STILTE TE GUNNEN. EVEN ALLES WEER ORDENEN, CONTACT MET…”

PROGRAMMA

Vanaf 9.30 uur staat de koffie en de thee klaar. We starten om 10.00 uur met een korte uitleg, yoga, stilte oefening en een meditatie om zo een basis voor stilte te leggen.
Na de lunch maken we een wandeling in stilte. In de namiddag doen we opnieuw een meditatie en sluiten we af met een kopje soep. Rond 18.15 is de dag afgelopen

Tussendoor is er tijd voor onszelf, waarin we kunnen genieten van de grote tuin, mandala’s kleuren, boetseren, schrijven, labyrint lopen of uitrusten en genieten van de fijne stille sfeer van deze mooie locatie.

Ervaring met yoga en meditatie is niet nodig. Op deze dag praten of lezen we niet en gaat je smartphone uit. Door samen in stilte te zijn wordt het stilteveld krachtiger. We krijgen daardoor makkelijker toegang tot onze stilte.

Kosten:  € 95,- of €110,- (wat past bij jouw inkomen) incl. biologisch/vegetarische lunch, soep bij afsluiting, koffie/thee/lekkers/fruit en materiaalkosten. Een 3-rittenkaart kost  € 255,- of €300,- (wat past bij jouw inkomen) en is een jaar geldig. Voordelen: goedkoper en het motiveert vaker je stilte te onderhouden.

Locatie: conferentiecentrum Samaya in Werkhoven. Je kunt van de bushalte worden opgehaald.
Het is mogelijk vóór of na de Stilte Dag op deze mooie plek te overnachten. Neem daarvoor contact op met de receptie van Samaya 0343-552332.

Lees de annuleringsvoorwaarden.

Je koers bijstellen op de Stiltedag

Stilte is als een massage voor je geest. Op een stiltedag komt je hoofd tot rust en je hart wordt wakker. Een stilte dag schept ruimte om weer eens stil te staan bij wie je bent en wat je voelt. In stilte kun je jezelf weer echt verstaan en begrijpen wat je nodig hebt. Hierdoor kun je je koers bijstellen en beter voor jezelf gaan zorgen. Tijdens de stiltedag leer je om de stem van je hart weer te herkennen. Deze innerlijke wijsheid brengt je terug naar je oorspronkelijkheid, je creatiekracht en een gevoel van pure liefde en vrede.

Stilte dag als voorproefje op Stilte Retraite

Vind je het te spannend om direct vijf dagen de stilte in te gaan tijdens de Stilte Retraite dan kun je beginnen met een Stilte Dag. Zo kun je kennis maken met de stilte en ervaren wat voor moois de stilte je brengt. Stilte is niet eng of saai. Het is een liefdevolle ruimte waarin jij helemaal mag thuiskomen en jezelf mag zijn. Tijdens de Stilte Dag krijg je een programma met meditatie, mindfulness en yoga. Ook kun je een labyrint lopen. Het labyrint staat voor je levenspad en kan je inzicht geven in jezelf, je pad en je patronen. Je kunt een Stilte Dag doen als voorproefje op de Stilte Retraite, maar ook na de retraite komen mensen vaak terug voor een Stilte Dag om hun stilte te onderhouden.

Een stilte dag doorbrengen zonder smartphone

Hoe zal het zijn om een dag zonder smartphone door te brengen? Tijdens de Stilte Dag van Hartenlicht kun je die uitdaging aangaan. We staan er niet bij stil dat we door de dag heen bij ieder berichtje weer even worden afgeleid. Voor veel mensen verstoort dat steeds de focus. Dit brengt uiteindelijk veel onrust in je hoofd. Op een stilte dag wordt alle input even uitgezet zodat je weer kunt ervaren hoe fijn en rustig het is om gewoon even met jezelf te zijn zonder allerlei verplichtingen. Heb je behoefte aan stilte, om jezelf weer even echt te ontmoeten zonder de inmenging van anderen geef je dan op voor de stiltedag.

Lees meer

Contactgegevens

Praktijkadres:
Villa Xaverius
Rijsenburgselaan 11
3972 EG Driebergen-Rijsenburg
Tel 06 45 780 295
annemieke@hartenlicht.nl

KVK 30265596
BTW 146768991B01

Neem contact op