STILTEWEEKEND

Maak van de stiltedag een stilteweekend

Kun je ook zo enorm verlangen dat het eens een keer stil wordt in je hoofd? Altijd maar die gedachten, het lijkt nooit te stoppen. Wanneer je meer mediteert, meer de stilte opzoekt en ook de dagelijkse input vermindert dan wordt je hoofd steeds leger en meer helder. Je begint weer het kaft van de koren te scheiden in de brei van gedachten. Maak meer ruimte voor stilte, meditatie en mindfulness en kom naar de maandelijkse Stiltedag van Hartenlicht. De stiltedag vindt plaats op het prachtige voormalige klooster Samaya. Na de stiltedag kun je eventueel ook een overnachting op deze mooie locatie boeken. Zo heb je nog een heerlijke dag stilte erbij en wordt het een echt stilteweekend.

Wil je na een stiltedag of stilteweekend langer de stilte in?

Een stilte dag of stilte weekend is fijn, maar voor wie nog dieper de stilte in wil organiseert Hartenlicht al sinds 2000, een vijfdaagse stilte retraite. Vijf dagen om jezelf echt te ont-moeten. Even los van al je dagelijkse drukte en gewoonten om opnieuw te kijken, te voelen waar je staat. Wie ben je zonder je smartphone? Ben je nog wel afgestemd op jouw route in het leven of laat je je leven en sjees je jezelf voorbij? Iedere dag langer in stilte kom je meer in contact met je hart en je lichaam. Dit brengt je naar jouw innerlijke kompas. Diep in je eigen basis kom je terug in je eigen veiligheid. (Zelf)vertrouwen is dan de basis voor je keuzes en je handelen in plaats van angst. Stilte schept ruimte voor verdieping en inzicht. Het brengt je meer in contact met de essentie van jezelf en het leven. Je hoeft daar niets voor te doen alleen maar juist te laten. De stilte wijst je de weg. Maar als je vijf dagen in stilte te spannend vindt kun je altijd beginnen met een stiltedag of stilteweekend.

Liever een stilteweekend dan een vijf daagse stilteretraite

Regelmatig hoor ik van mensen dat ze het spannend vinden om vijf dagen de stilte in te gaan. Ze geven aan wel een stilte weekend aan te durven, maar vijf dagen…. Wanneer ze het dan toch gaan doen willen ze vaak aan het einde van de retraite niet eens de stilte uit, voelt het zelfs als te kort. Zo schreef een deelneemster na afloop: “Eerst was ik best bang, 5 dagen de stilte in, maar het ging veel te vlug voorbij. Het is zo mooi en erg verslavend!” Een andere reactie was: “Ik heb enorm veel inzicht gekregen in mijn gedrag en patronen. Ik kan daar nu veel beter mee omgaan, heb minder angst en dat is een enorme bevrijding, ik voel me herboren

Contactgegevens

Praktijkadres:
Villa Xaverius
Rijsenburgselaan 11
3972 EG Driebergen-Rijsenburg
Tel 06 45 780 295
annemieke@hartenlicht.nl

KVK 30265596
BTW 146768991B01

Neem contact op